FAMILY etiquette rules (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Oiladagi etiket qoidalari oila a’zolari o‘rtasidagi o‘zaro hurmat, muomala madaniyati va ijtimoiy munosabatlarni tartibga soluvchi muhim omillardan biridir. Ushbu mavzu oilada har bir insonning o‘z o‘rni, vazifasi va mas’uliyatini anglash, kattalarga hurmat, kichiklarga g‘amxo‘rlik, o‘zaro muloqotda madaniyatli bo‘lish kabi tamoyillarni o‘rganishga qaratilgan. Oila muhitida shakllangan etiket qoidalari insonning shaxsiy rivojlanishi, ijtimoiylashuvi hamda jamiyatdagi xulq-atvoriga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqot doirasida oilaviy muloqot madaniyati, odob-axloq normalari va ularning yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy jamiyat sharoitida oilaviy etiketning o‘zgarishi va uning ijtimoiy munosabatlarga ta’siri ham yoritiladi.