GENDER DESCRIPTION OF LOVE DISCOURSE (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Ushbu maqola zamonaviy tilshunoslik va diskurs tadqiqotlari kontekstida sevgi suhbatining gender o'ziga xosligini o'rganadi. Unda sevgi muloqotidagi erkaklar va ayollarning nutq xatti-harakatlari tahlil qilinadi, gender bilan belgilangan gaplarning shakllanishidagi pragmatik, kognitiv va sotsiomadaniy omillar aniqlanadi. Ushbu tadqiqotning nazariy asoslari gender tilshunosligi, diskurs tahlili va kognitiv tilshunoslikdagi asarlardan olingan.