POYABZAL CHIQINDILARINING BUYUM STRUKTURASIGA TAʼSIRI TADQIQI USULLARI. (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada poyabzal ishlab chiqarish jarayonida hosil bo‘ladigan chiqindilarning buyum strukturasiga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqotda chiqindilarning turli turlari — charm, sun’iy charm, mato va polimer qoldiqlari — buyumlarning sifat ko‘rsatkichlariga qanday ta’sir qilishi aniqlangan. Eksperimental usullar va mikroskopik tekshiruvlar orqali chiqindilarning material strukturasidagi o‘zgarishlarga olib kelishi va ularning tikuv jarayonida ishlash xususiyatlarini pasaytirishi aniqlangan. Natijalar poyabzal ishlab chiqarishning samaradorligini oshirish va chiqindilarni samarali boshqarish bo‘yicha tavsiyalar beradi.