CHARM POYABZAL KORXONALARI CHIQINDILARIDAN FOYDALANIB SHO‘VQIN YUTUVCHI VA ISSIQLIK SAQLOVCHI MATERIAL ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASINI YO‘LGA QO‘YISH (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqola charm va mo‘yna korxonalari va poyabzal korxonalaridan chiqgan chiqindilaridan maxsus maydalovchi qurilma orqali chiqindilarni maydalab maxsus kimyoviy yopishqoq kley yordamida maydalangan chiqindilar  maxsus aralashtirish qozoniga solib maydalangan chiqindilar bilan maxsus kiley aralashtiriladi va maxsus pres uskunasi yordamida kerakli o‘lchamga kelgunga qadar preslash yordamida tayyorlanadi.