“Maktabdagi ta’lim va tarbiya jarayonlarining samaradorligini oshirish usullari” (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim va tarbiya nazariyasi hamda metodikasining dolzarb masalalari tahlil qilinadi. Xususan, zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar va innovatsion texnologiyalarning o‘quv-tarbiya jarayoniga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, maktab ta’limida tarbiyaviy ishlarning samaradorligini oshirish yo‘llari, metodist va direktor o‘rinbosarining bu boradagi o‘rni haqida fikr yuritiladi. Tadqiqot natijalari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.