CH2ClCOOH-NH2C2H4OH - H2О СИСТЕМАНИНГ ЭРУВЧАНЛИГИНИ ЎРГАНИШ (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
гербицид ҳусусиятига эга бўлган препаратларни олишни физик-кимёвий асослаш мақсадида, таркибида монохлор сирка ва моноэтаноламиндан иборат сувли системада, компонентларнинг ўзаро таъсирлашуви визуал-политермик усулда ўрганилди. Олинган маълумотлар асосида системанинг политермик эрувчанлик диаграммаси тузилди. Системада иккиламчи ва учламчи нуқталарнинг кристалланиш харорати, ҳамда қаттиқ фазаларининг таркиби аниқланди. Диаграммани таҳлили натижасида, таркибида монохлор сирка кислота ва моноэтаноламиндан иборат янги гербицид хоссали препарат олиш мумкинлиги асосланди.