6- SINF O‘QUVCHILARDA MONOLOGIK NUTQNI ESHITIB TUSHINISH MALAKASINI SHAKLLANTIRISH BO‘YICHA TAJRIBA TADQIQI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada 6-sinf o‘quvchilarida monologik nutqni eshitib tushunish malakasini shakllantirish bo‘yicha olib borilgan tajriba-tadqiqot natijalari yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning monologik matnlarni eshitib, ularning mazmunini to‘g‘ri anglash, asosiy g‘oyani ajrata olish, va tinglangan matnga nisbatan fikr bildirish qobiliyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, bu ko‘nikmalarni rivojlantirishda qo‘llanilgan samarali usullar ham bayon etilgan.