BEHZOD FAZLIDDIN SHE’RIYATIDA AYOL VA ISHQ MAVZUSI IFODASI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotining yetuk vakillaridan biri BehzodFazliddinning ijodida ayol va ishq mavzulari aks tahlil qilinadi. Shoir asarlarida asosan ishq va ayolmavzulari asosiy o’rinni egallaydi.Undan tashqari hayot va o‘lim, borliq va yo‘qlik, ezgulik vayovuzlik, insoniylik va ruhiy kamolot kabi falsafiy tushunchalar qanday badiiy talqin etilganio‘rganiladi. Muallif ijodidagi ishqiy mushohadalar, ramziy obrazlar va falsafiy lirikaning o‘ziga xosxususiyatlari ochib beriladi. Tadqiqot davomida shoirning turli yillarda yozilgan she’rlari tahlilqilinib, ularning umumiy mazmuni va poetikati yoritiladi