Po‘latlarga termik ishlov berish rejimlarining mikrostrukturaga va qattiqlikka ta’siri (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada po‘latlarga termik ishlov berish jarayonining mikrostrukturaga va mexanikxossalarga, xususan qattiqlikka ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda po‘latlarning turlitermik ishlov berish rejimlari — qizdirish, sovitish, normallash va payvandlashdan keyingi ishlovsharoitida ularning ichki tuzilmasi qanday o‘zgarishi o‘rganilgan. Olingan natijalar po‘latdetallarining ishlash muddati va mustahkamligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi.