Юрак нуқсонларини қайта жарроҳлик орқали тузатишда юқори хатарли беморлар учун индивидуаллаштирилган ёндашувлар (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Юрак нуқсонларини бартараф этиш мақсадида ўтказиладиган қайта жарроҳлик (реоперация)юқори хатарли беморлар учун катта клиник ва техник муаммоларни келтириб чиқаради.Бундай беморларда аниқ ва индивидуаллаштирилган ёндашувни қўллаш операциянингсамарадорлигини ошириш ва асоратлар хавфини камайтиришда муҳим аҳамият касб этади.Мазкур мақолада юқори хатарли пациентларда қайта юрак жарроҳлигини амалга оширишдақўлланиладиган замонавий индивидуал стратегик ёндашувлар, жумладан, минимал инвазивтехника, 3D-визуализация, функциянал ҳолатни баҳолаш алгоритмлари ва кўп соҳали(мультидисциплинар) жамоаларнинг аҳамияти таҳлил қилинади. Шунингдек, операцияолдииндивидуал баҳолаш тизимлари ва индивидуал протез танлаш усулларининг ролига ҳамтўхталиб ўтилади. Таъкидлаш жоизки, индивидуал ёндашув қайта жарроҳликда хавфларникамайтириш ва натижаларни яхшилашда муҳим омил ҳисобланади.