Kitobxonlikni rivojlantirishda o‘lkashunoslikni o‘rni va roli. Oltiarigim-oltin arig‘im. (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada kitobxonlikni rivojlantirishda, yoshlarni kutubxonaga jalb qilishda o‘lkashunoslikni ro‘li haqida fikr yuritiladi. So‘nggi yillarda hayotimizning barcha sohalari qatori kutubxona sohasida ham yangilanish va yuksalish jarayonlari sezilarli darajada bo‘lyapdi. Prezidentimiz farmon va qarorlari asosida kitobxonlikni rivojlantirishga katta ahamiyat berilmoqda. Bugungi kunda olib borilayotgan davlatimiz siyosatida ma’naviyatga yani aholini ayniqsa yoshlarni bo‘sh vaqtlarini unumli o‘tkazish, kitobga bo‘lgan qiziqishlarini yanada oshirishga muhim e’tibor qaratilyapdi. Bu borada Oltiariq axborot – kutubxona markazida ham aholiga xizmat ko‘rsatishda aholini kutubxonaga jalb qilishda ayniqsa o‘lkashunoslik faoliyatiga katta e’tibor qaratilgan.