Innovatsion faoliyatning iqtisodiy samaradorligini baholash usullari (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada korxonalarda innovatsion faoliyatning iqtisodiy samaradorligini baholash masalasi yoritilgan. Innovatsiyalarni moliyaviy, ishlab chiqarish, marketing va ijtimoiy-iqtisodiy ko‘rsatkichlar asosida baholash usullari tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yagona universal yondashuv mavjud emas, har bir korxona o‘z faoliyat sohasi va strategik maqsadlariga muvofiq usullarni qo‘llashi lozim. Muallif tomonidan innovatsion faoliyat samaradorligini aniqlashda integrallashgan yondashuv – ya’ni moliyaviy, ishlab chiqarish va ijtimoiy ko‘rsatkichlarni kompleks hisoblash tavsiya etiladi. Maqolada innovatsion faoliyatning korxona raqobatbardoshligini ta’minlash va barqaror rivojlanishni qo‘llab-quvvatlashdagi o‘rni keng yoritilgan.