“Buxorcha” va “Mavrigi” anʼanalari: milliy musiqa merosining betakror namunalari (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada Buxoro vohasiga xos “Buxorcha” va “Mavrigi” musiqiy yo‘nalishlari, ularning kelib chiqish tarixi, ijro uslublari hamda xalq madaniyati va marosimlaridagi o‘rni tahlil qilinadi. Shu bilan birga, bu janrlarning bugungi kunda yosh avlod tarbiyasida tutgan o‘rni ham ko‘rsatib beriladi.