HEMINGUEY VA FAULKNER IJODIDA AYOL SYUJETINING BADIY VA FALSAFIY AHAMIYATI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada Ernest Heminguey va Uilyam Folkner ijodida ayol obrazining syujet qurilishidagi badiiy va falsafiy ahamiyati tahlil qilinadi. Heminguey asarlarida ayol timsoli erkinlik, muhabbat va jamiyatdagi yangilanish ramzi sifatida talqin etilsa, Folkner asarlarida ayol obrazi ko‘proq jamiyatdagi ijtimoiy bosim, ma’naviy iztirob va insoniy qadriyatlarning yemirilishi orqali yoritiladi. Tadqiqot davomida ayol syujetlari nafaqat individual qahramon sifatida, balki davr ruhiyati va falsafasining badiiy ifodachisi sifatida ham tahlil qilinadi.