МАҲАЛЛИЙ ЖУН ТОЛАСИ ВА УНДАН ОЛИНАДИГАН ИПЛАРНИНГ ХУСУСИЯТЛАРИ ТАҲЛИЛИ (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
ушбу мақолада, маҳаллий жун толалари ва ундан олинган ипларнинг хусусиятларига оид адабиётлар таҳлили келтирилган. Маҳаллий қўйлардан олинадиган жуннинг сифати ва унга таъсир қилувчи омиллар тўғрисида маълумотлар бўйича ип аралашмалар танлаш алгаритмлари ҳамда ип йигириш кетма-кетлиги таҳлил қилинган