IJTIMOIY MUNOSABATLARNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISH MASALALARI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
mazkur maqolada ijtimoiy munosabatlarni huquqiy tartibga solishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan. Jamiyat taraqqiyotida huquqiy normalarning oʻrni, ularning ijtimoiy barqarorlik va fuqarolik jamiyatini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ijtimoiy munosabatlarning turli shakllarida huquqiy mexanizmlarning taʼsiri, ularni tartibga solishda milliy qonunchilik bazasining takomillashuv jarayonlari koʻrib chiqilgan. Tadqiqot davomida huquqiy davlat barpo etish, inson huquq va erkinliklarini taʼminlash hamda huquqiy ongni yuksaltirishda ijtimoiy munosabatlarni tartibga solishning dolzarb masalalari alohida tahlil etiladi.