ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA KARDIOXIRURGIYA RIVOJIGA QOʻSHILGAN XISSALAR (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
So‘nggi yillarda tibbiyot sohasida yuz bergan texnologik yutuqlar kardioxirurgiya yo‘nalishining jadal rivojlanishiga olib keldi. Kompyuter tomografiyasi, sun’iy intellekt, robotlashtirilgan jarrohlik tizimlari, 3D bosib chiqarish hamda minimal invaziv jarrohlik texnikalari yurak-qon tomir kasalliklarining aniqligi bilan tashxislanishi va samarali davolanishiga zamin yaratdi. Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalarning kardioxirurgiyaga qo‘shgan amaliy xissasi, bemorlar hayot sifati va tirik qolish ko‘rsatkichlariga ijobiy ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi.