VIRUSLI KON'YUKTIVIT ETIOLOGIYASI, KLINIK KO'RINISHI, DAVOLASH VA OLDINI OLISH CHORALARI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
"Pushti ko'z" deb ham ataladigan kon'yunktivit - kon'yunktivaningyallig'lanishi. Konyunktivitning uchta eng keng tarqalgan sababi virusli, allergik vabakterialdir va aksariyat hollarda adenovirus sabab bo'ladi. Konyunktivit qontomirlarining kengayishi natijasida ko'zning ikkinchi darajali eritematoz ko'rinishigaolib keladi va odatda ko'z yoshi va / yoki shilliq qavatning ko'payishi bilan birga keladi.Ushbu faoliyat virusli kon'yunktivitning xavf omillari, baholash va davolashnitavsiflaydi va ta'sirlangan bemorlarga yordam ko'rsatishni yaxshilashda professionaljamoaning rolini ta'kidlaydi. Ushbu maqola virusli konyuktivitlarning etiologiyasi,klinik ko'rinishi, davolash va oldini olish choralari haqida.