EKOLOGIK INQIROZ VA YURAK-QON TOMIR SALOMATLIGI: XXI ASR CHAQIRIG‘I (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqola ekologik inqiroz va yurak-qon tomir salomatligi to‘g‘risida siz va bizga ma’lumotlar beradi. Shu bilan birga “XXI asr chaqirig‘i”, yomonlashib borayotgan ekologiya va kasalliklar sonining ortishi haqida so‘z boradi. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti(JSST) ma’lumotlari va statistik ko‘rsatkichlar bilan tahlil qilinib, mamlakatimiz hududidagi ekologik xavf darajasi va yurak-qon tomir tizimi kasalliklari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mamlakatimizda amalga oshirilayotgan amaliy ishlar va rivojlanish strategiyasi batafsil yoritiladi.