O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA QONUNCHILIKNI KODIFIKATSIYALASHTIRISHNI AMALGA OSHIRISH BOSQICHLARI. (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida normativ-huquqiy hujjatlarni kodifikatsiyalashtirish jarayoni, uning huquqiy asoslari va amaliy bosqichlari tahlil qilinadi. Muallif Prezident farmonlari, qonunlar va hukumat qarorlariga asoslanib, kodifikatsiyaning davlat siyosatidagi o‘rni va ahamiyatini yoritadi. Shuningdek, Saylov kodeksi, Budjet kodeksi kabi hujjatlar misolida kodifikatsiyaning amalda qanday amalga oshirilgani ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada kodifikatsiya jarayonida mavjud muammolar, ularni hal etish yo‘llari va xorijiy tajriba, xususan, Germaniya tajribasi asosida qiyosiy tahlil ham keltirilgan. Sun’iy intellekt texnologiyalarining ushbu jarayonga tatbiq etilishi zarurligi alohida ta’kidlanadi.