ZARDUSHTIYLIK DINI VA UNING QADIMGI JAMIYATDAGI IJTIMOIY ROLI (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Maqolada Zardushtiylik dinining qadimgi jamiyatdagi ijtimoiy roli, uning axloqiy, huquqiy va siyosiy tizimlarga ko‘rsatgan ta’siri tarixiy manbalar va ilmiy tadqiqotlar asosida tahlil etiladi. Mazdayasna g‘oyalari asosida jamiyatda adolat, axloq va ijtimoiy barqarorlikni qaror toptirishga qaratilgan qadriyatlar tizimi yuzaga kelgani ko‘rsatib beriladi