YOSH QIZLARDA GINEKOLOGIK MUAMMOLAR: ERTA TASHXIS VA PROFILAKTIKA (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada o‘smir qizlarda uchraydigan asosiy ginekologik muammolar, ularning kelib chiqish sabablari, erta tashxis qo‘yishning ahamiyati hamda samarali profilaktika choralarining yo‘nalishlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida hayz siklining buzilishi, gormonal disbalans, tug‘ma anomaliyalar va gigiyenaga oid muammolar alohida ko‘rib chiqildi. Shuningdek, ota-onalar, o‘qituvchilar va tibbiyot xodimlarining ushbu jarayonda tutgan o‘rni yoritildi. Maqolada yosh qizlarning reproduktiv salomatligini saqlashda erta tashxis va sog‘lom turmush tarzini targ‘ib etishning muhimligi ta’kidlangan.