YANGI O‘ZBEKISTONDA “YASHIL ENERGETIKA”NI RIVOJLANTIRISHNING ISTIQBOLLARI. (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Maqolada Yangi O‘zbekiston Respublikasining “yashil iqtisodiyot”ga o‘tish strategiyasining ustuvor yo‘nalishlari, energiya samaradorligini oshirish, qayta tiklanuvchi energiya manbalarini o‘zlashtirish, iqlim o‘zgarishlari oqibatlariga moslashish va tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, “yashil” iqtisodiyotni rivojlantirishning iqtisodiy mexanizmlarini ishlab chiqish bo’yisha olib borilayotgan ishlar va kelgusi yilarda amalga oshirilishi rejalashtirilayotgan istiqbolli loyihalar haqida tahlil qilingan.