TIBBIYOTDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI OʻQITISHDA VIRTUAL DASTURLARDAN FOYDALANISH (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqola tibbiyot sohasida axborot texnologiyalarini (AT) oʻqitish jarayonida virtual dasturlarning (VD) ahamiyatini va ulardan samarali foydalanish metodikasini yoritadi. Maqolada virtual dasturlarning tibbiyotda AT koʻnikmalarini egallashdagi imkoniyatlari, jumladan, tibbiy simulyatsiyalar, virtual laboratoriyalar, diagnostika tizimlarining virtual modellari va masofaviy oʻqitishdagi rollari tahlil qilinadi. Shuningdek, VDlarni oʻquv dasturlariga integratsiyalashning afzalliklari va kelajakdagi istiqbollari ham koʻrib chiqiladi.