Bolalar tibbiyotida VR o’yinlari. (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada virtual reallik (VR) texnologiyalarining bolalar tibbiyotida qo'llanilishi, xususan VR o'yinlarining diagnostika, davolash va psixologik qo‘llab-quvvatlashdagi roli yoritiladi. So‘nggi yillarda VR o‘yinlari og‘riqni kamaytirish, xavotirni yengillashtirish va reabilitatsiya jarayonlarini yaxshilashda samarali vosita sifatida qo‘llanilmoqda. Tadqiqotda VR o'yinlarining bolalar orasida motivatsiyani oshirishi, tibbiy muolajalarga bo‘lgan ijobiy munosabatni shakllantirishi va klinik natijalarga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada mavjud amaliyotlar, texnologik imkoniyatlar va pedagogik yondashuvlar asosida VR o‘yinlarini tibbiy jarayonlarga integratsiya qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. VR texnologiyasining bolalar salomatligini qo‘llab-quvvatlashdagi istiqbollari va uni joriy etishdagi muammolar ham tahlil qilingan.