THE ROLE OF INTEGRATED EDUCATION IN THE DEVELOPMENT OF SKILLS AND COMPETENCES (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada, integratsiyalashgan ta’limning ko‘nikma va kompetensiyalarni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Integratsiyalashgan ta’limning asosiy maqsadi o‘quvchilarda keng qamrovli ko‘nikmalarni shakllantirishdir, shu jumladan, kreativ fikrlash, muammolarni hal qilish, jamoada ishlash va mustaqil qarorlar qabul qilish kabi kompetensiyalarni rivojlantirishga katta e’tibor qaratiladi. Maqolada, bu ta’lim yondashuvining o‘quvchilarning umumiy va ijtimoiy rivojlanishiga qanday ta’sir qilishi, o‘quvchilarning kompleks bilimlarni o‘zlashtirishda qanday samarali yondashuvlar qo‘llanishi muhokama qilinadi. Shuningdek, integratsiyalashgan ta’lim jarayonining pedagogik asoslari va uning ta’lim tizimiga qo‘shgan hissasi ko‘rsatiladi.