BIOCHEMICAL COMPOSITION OF BROCCOLIES IN IQF PROCESS (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2023)
Individual tez muzlatish (IQF) meva, rezavorlar va sabzavotlarning sifati va ozuqaviy qiymatini saqlab qolish uchun muhim jarayondir.  IQF (individual tez muzlatish) mahsulotlarni sifatli va qisqa muddatli muzlatishdan iborat bo'lib, bu mahsulot hujayra tarkibidagi muz kristallarini shakllanishi jarayonida hajm jihatidan kattalashuviga to'sqinlik qiladi va ularning tuzilishi, ta'mi va ozuqaviy tarkibini saqlab qoladi.