(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Ushbu ishda XV–XIX asrlarda Surxon vohasining xalqaro va mintaqaviy savdo munosabatlaridagi o‘rni tadqiq etiladi. Maqolada vohadan o‘tgan asosiy karvon yo‘llari, xususan, Termiz kechuvi orqali Hindiston va Afg‘onistonni Markaziy Osiyo shaharlari bilan bog‘lagan yo‘nalishlar tahlil qilingan. Shuningdek, so‘nggi o‘rta asrlarda vohaning iqtisodiy hayotida muhim rol o‘ynagan savdo markazlari va ayirboshlangan asosiy tovarlar turlari haqida ma’lumot beriladi.