(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Ushbu maqolada antibiotik rezistentligining global miqyosdagi o‘sish sur’atlari, uning sog‘liqni saqlash tizimiga, iqtisodiyotga va infeksion kasalliklarni boshqarishga ko‘rsatgan salbiy ta’siri tahlil qilinadi. Mikroblarning ko‘p dori vositalariga chidamli shakllarining paydo bo‘lishiga olib kelayotgan asosiy omillar — antibiotiklarning nazoratsiz qo‘llanilishi, veterinariya va qishloq xo‘jaligida ortiqcha iste’mol, mikroorganizmlarning tez moslashuvchanligi va genetik almashinuv mexanizmlari — ilmiy nuqtai nazardan yoritiladi.