(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida sun’iy intellektning (AI) tutgan o‘rni va uning talabalar hayotiga ta’siri tahlil qilinadi. Muallif AI texnologiyalarining shaxsiy yondashuvni ta’minlashdagi imkoniyatlari, xususan, xorijiy tillarni o‘rganishda Grammarly, Duolingo va ChatGPT kabi platformalarning samaradorligini yoritib beradi. Maqolada sun’iy intellektning nafaqat afzalliklari (tezkor baholash, resurslarga boylik), balki uning kamchiliklari-texnologik qaramlik va kiberxavfsizlik masalalariga ham to‘xtalib o‘tilgan.