(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarni daktil va imo-ishora nutqiga o‘rgatish jarayonining pedagogik texnologiyalari yoritiladi. Daktil va imo-ishora nutqining bolaning kognitiv rivoji, muloqot ko‘nikmalari, ijtimoiy moslashuvi va emotsional barqarorligini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilinadi.