(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ingliz tilida uchraydigan fonologik o‘zgarishlar va ularning hududiy lahjalar bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida turli mintaqalarda shakllangan talaffuz xususiyatlari, unli va undosh tovushlardagi farqlar hamda intonatsiya tizimidagi o‘zgarishlar o‘rganildi. Shuningdek, fonologik variatsiyaning ijtimoiy omillar — yosh, ijtimoiy mavqe va kommunikativ muhit bilan bog‘liqligi ko‘rib chiqildi. Natijalar ingliz tilining rivojlanishi va uning global til sifatidagi moslashuvchanligini ko‘rsatadi hamda til o‘qitish jarayonida turli aksentlarni hisobga olish muhimligini asoslaydi.