(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Ushbu maqolada Muhammad Yusuf ijodida Vatan timsolining badiiy talqini keng qamrovda ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shoir she’riyatida Vatan tushunchasi nafaqat geografik hudud sifatida, balki inson ruhiyati, milliy ong, tarixiy xotira va ma’naviy qadriyatlar uyg‘unligi sifatida talqin etilishi chuqur o‘rganiladi. Tadqiqot davomida shoir asarlarida Vatan obrazining shakllanish mexanizmlari, uning poetik ifoda vositalari, lirik qahramon ruhiyati bilan uyg‘unligi va milliy o‘zlikni ifodalashdagi o‘rni keng tahlil qilindi. Maqolada biografik, adabiy-tahliliy, qiyosiy va tarixiy metodlardan foydalanildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Muhammad Yusuf she’riyatida Vatan timsoli inson qalbining eng nozik kechinmalari bilan uyg‘unlashgan holda ifodalanadi va bu uning ijodining asosiy badiiy markazini tashkil etadi.