(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Тил тизимида маъно қарама-қаршилиги универсал лингвистик категориялардан бири ҳисобланади. Табиат ва жамиятдаги барча ҳодисалар каби тилда ҳам воқелик зиддиятлар орқали англанади. Ана шу қарама-қаршилик қонунияти лексик тизим билангина чекланиб қолмай, балки фразеологик қатламда ҳам ўзига хос шакл ва мазмун касб этади. Айниқса, фразеологик бирликларнинг антонимик муносабатда қўлланилиши нутқнинг экспрессивлиги, образлилиги ва таъсирчанлигини кучайтиришда муҳим услубий омил сифатида намоён бўлади.