(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Ushbu tadqiqotning maqsadi – biologiya fanini fanlararo bog‘liq asosida o‘qitishda o‘quvchilarning bilimlarini axborot texnologiyalarini qo‘llash orqali takomillashtirishning samarali usullarini aniqlashdir. Tadqiqot jarayonida o‘quvchilar bilimini baholash, fanlararo integratsiya va axborot texnologiyalarini qo‘llash bo‘yicha eksperimentlar o‘tkazildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, fanlararo bog‘liqlik va axborot texnologiyalarini uyg‘un qo‘llash o‘quvchilarning bilim darajasini sezilarli darajada oshiradi. Tadqiqotning natijalari pedagogik amaliyotda biologiya darslarini samarali tashkil etish va zamonaviy texnologiyalarni o‘qitish jarayonida qo‘llashga asos bo‘lishi mumkin.