(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektning mehmonxona biznesidagi ahamiyati, ularning xizmat sifati va boshqaruv samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot O‘zbekiston mehmonxonalari faoliyati misolida olib borilib, rivojlangan xorijiy davlatlar tajribasi bilan qiyosiy o‘rganildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektdan samarali foydalanish mehmonxonalarda mijozlar qoniqishini oshirish, operatsion xarajatlarni kamaytirish va raqobatbardoshlikni ta’minlashda muhim omil hisoblanadi. Maqolada shuningdek, ushbu texnologiyalarni joriy etishdagi muammolar va kelgusidagi rivojlanish istiqbollari yoritilgan.