(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Maqolada differensial tenglamalarni o‘qitish jarayonida isbotlash faoliyatining psixologik-pedagogik asoslari o‘rganilgan. O‘qitishning kognitiv, motivatsion va interfaol usullari, shuningdek, talabalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda kompyuter texnologiyalarining roli muhokama qilinadi. O‘zbekiston ta’lim tizimida matematika fanini o‘qitish metodikasi, psixologik qonuniyatlar va pedagogik tamoyillarga asoslangan holda, isbotlash faoliyatining samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar berilgan. Tadqiqot natijalari o‘rta va oliy ta’lim muassasalarida qo‘llash uchun mo‘ljallangan.