(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada barabanli quritgichlarda sodir bo‘ladigan massa almashinish jarayonlari o‘rganilgan. Quritish jarayonining samaradorligini oshirish maqsadida issiqlik va massa uzatish mexanizmlari tahlil qilingan, quritgichning asosiy konstruktiv elementlari va ularning texnologik xususiyatlari bayon etilgan. Tadqiqot natijalari asosida barabanli quritgichlarda havo harorati, aylanish tezligi va namlik miqdorining quritish jarayoniga ta’siri aniqlangan hamda optimal ish rejimlari tavsiya etilgan. Mazkur tadqiqot yengil sanoat, oziq-ovqat va kimyo sanoatida keng qo‘llaniladigan quritish texnologiyalarini takomillashtirishga xizmat qiladi.