(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston oliy ta’lim muassasalarida tahsil olayotgan talabalarning frusturatsion tolerantlik darajasi, psixologik barqarorlik va zamonaviy axborot xurujlariga qarshi ruhiy immuniteti chuqur tahlil qilingan. Tadqiqotda talabalarning stressli vaziyatlarda o‘zini boshqarish, maqsad sari intilish, irodaviy va motivatsion sifatlari o‘rganilgan. Shuningdek, “Harakatlar strategiyasi”, “Taraqqiyot strategiyasi” hamda “O‘zbekiston–2030” strategiyasida yoshlarning psixologik salomatligini mustahkamlash, axborot xurujlariga qarshi ruhiy himoya tizimini kuchaytirish bo‘yicha belgilangan vazifalar bilan bog‘liq jihatlar yoritilgan. Maqolada psixologik immunitet, emotsional intellekt, motivatsion barqarorlik va frustratsiyani yengishning ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Natijada, talabalarda frustratsiyaga bardoshlilikni rivojlantirish, O‘zbekiston yoshlarining intellektual salohiyatini oshirish hamda raqamli jamiyatda yoshlarni ma’naviy tahdidlardan himoya qilishda muhim omil ekani asoslab beriladi