(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqоlada xo‘jalik operatsiyalarini buxgalteriya hisobida aks ettirishning asosiy tamoyillaridan biri — ikkiyoqlama yozuv usuli tahlil qilinadi. Ikkiyoqlama yozuvning mazmuni, mohiyati va amaliy ahamiyati yoritilib, uning buxgalteriya balansidagi о‘rni tushuntiriladi. Maqolada shuningdek, xo‘jalik operatsiyalarini ikkiyoqlama yozuv asosida to‘g‘ri qayd etish korxonaning moliyaviy nazоratini kuchaytirishi, hisobotlarning ishonchliligini oshirishi va tahliliy hisobni yuritishda muhim rol o‘ynashi ko‘rsatib o‘tilgan. Keltirilgan misollar orqali ikkiyoqlama yozuvning amaliy qo‘llanilishi yoritilib, uning afzalliklari aniq va tushunarli qilib asoslab berilgan.