(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada taniqli ijodkor Anvar Obidjon she’riyatida obrazlilik va badiiy tasvir mahorati masalasi o‘rganilgan. Shoir yaratgan obrazlarda insonlarga xos xarakter-xususiyatlarni namoyon qilishga harakat qilganligi tahlillar asosida dalillangan. Ijodkor yaratgan obrazlarini badiiy tasvir vositalari yordamida yorqin, ishonarli, tabiiy va estetik ta’sirchan tarzda tasvirlashga erishganligi yoritib berilgan.