(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Жигар циррозит билан оғриган беморларнинг жисмоний муаммолари таннархи юқори бўлган муолажаларни талаб қилади ва, афсуски, уларнинг аксарияти бундай даволанишни қоплаш учун етарли даражада даромадга эга эмас. Америка Қўшма Штатларида ЖЦ нинг тиббий муолажалар, касалхонага ётқизишлар ва иш вақтини йўқотиш каби билвосита харажатларни ўз ичига олган маблағлар 2 миллиард доллардан ортиқни ташкил этади.