(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy korxonalarda metrologik ta’minot tizimining ahamiyati, uning ishlab chiqarish samaradorligini oshirishdagi o‘rni hamda mahsulot sifati va xavfsizligini ta’minlashdagi roli yoritilgan. Shuningdek, metrologik xizmatlarning texnik, tashkiliy va huquqiy asoslari tahlil qilinib, ularni raqamlashtirish, avtomatlashtirish hamda xalqaro standartlarga muvofiqlashtirish yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada ishlab chiqarish jarayonlarida o‘lchash vositalarining kalibrlash, tekshirish va sertifikatlashtirish ishlari orqali natijaviy aniqlikni ta’minlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida metrologik ta’minotni takomillashtirish orqali korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.