(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotining yetuk vakillaridan biri Behzod Fazliddinning ijodida ayol va ishq mavzulari aks tahlil qilinadi. Shoir asarlarida asosan ishq va ayol mavzulari asosiy o’rinni egallaydi.Undan tashqari hayot va o‘lim, borliq va yo‘qlik, ezgulik va yovuzlik, insoniylik va ruhiy kamolot kabi falsafiy tushunchalar qanday badiiy talqin etilgani o‘rganiladi. Muallif ijodidagi ishqiy mushohadalar, ramziy obrazlar va falsafiy lirikaning o‘ziga xos xususiyatlari ochib beriladi. Tadqiqot davomida shoirning turli yillarda yozilgan she’rlari tahlil qilinib, ularning umumiy mazmuni va poetikati yoritiladi