(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada po‘latlarga termik ishlov berish jarayonining mikrostrukturaga va mexanik xossalarga, xususan qattiqlikka ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda po‘latlarning turli termik ishlov berish rejimlari — qizdirish, sovitish, normallash va payvandlashdan keyingi ishlov sharoitida ularning ichki tuzilmasi qanday o‘zgarishi o‘rganilgan. Olingan natijalar po‘lat detallarining ishlash muddati va mustahkamligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi.