(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Юрак нуқсонларини бартараф этиш мақсадида ўтказиладиган қайта жарроҳлик (реоперация) юқори хатарли беморлар учун катта клиник ва техник муаммоларни келтириб чиқаради. Бундай беморларда аниқ ва индивидуаллаштирилган ёндашувни қўллаш операциянинг самарадорлигини ошириш ва асоратлар хавфини камайтиришда муҳим аҳамият касб этади. Мазкур мақолада юқори хатарли пациентларда қайта юрак жарроҳлигини амалга оширишда қўлланиладиган замонавий индивидуал стратегик ёндашувлар, жумладан, минимал инвазив техника, 3D-визуализация, функциянал ҳолатни баҳолаш алгоритмлари ва кўп соҳали (мультидисциплинар) жамоаларнинг аҳамияти таҳлил қилинади. Шунингдек, операцияолди индивидуал баҳолаш тизимлари ва индивидуал протез танлаш усулларининг ролига ҳам тўхталиб ўтилади. Таъкидлаш жоизки, индивидуал ёндашув қайта жарроҳликда хавфларни камайтириш ва натижаларни яхшилашда муҳим омил ҳисобланади.