(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada arab yozuvining kelib chiqishi, tarixiy rivojlanish bosqichlari hamda kaligrafiya san’atining shakllanish jarayoni yoritilgan. Maqolada arab yozuvi nafaqat yozma aloqa vositasi, balki estetik va ruhiy go‘zallikni ifodalovchi san’at turi sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, arab kaligrafiyasining asosiy turlari — kufiy, naskh, thuluth, diwani va nasta‘liq yozuvlari hamda ularning madaniy ahamiyati haqida ilmiy ma’lumotlar beriladi. Tadqiqotda arab yozuvining zamonaviy san’at va dizayndagi o‘rni ham alohida e’tiborga olingan.