(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Maqolada Xorazm tuproq-iqlim sharoitida yetishtirilayotgan ertapishar qovun navlaridan xisoblangan Boʻrikalla qovun navini o‘gʻit berish meyorlarini turli xil variantlarda qoʻllash orqali xosildorlik koʻrsatkichlarini oʻzgarishi keltirilgan boʻlib, toʻgʻri va optimal oziqlantirishga erishish orqali oʻsimliklarning generativ rivojlanishini jadallashtirish xamda ertaroq hosil olish imkoniyatini amalga oshirish mumkinligini kabi masalalar yoritilgan