(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek xalq cholg‘u asboblari orasida alohida o‘rin tutuvchi do‘mbiraning kelib chiqishi, tarixiy shakllanish bosqichlari va uning xalq madaniyatidagi o‘rni ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, do‘mbira cholg‘usining etnografik va musiqiy merosi, turkiy xalqlar madaniyati bilan uzviy aloqadorligi tahlil qilinadi.