(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada motivatsiya tushunchasi va uning inson xulq-atvori bilan o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Inson faoliyatining asosiy harakatlantiruvchi kuchi bo‘lgan motivatsiya shaxsning maqsad sari intilishida, qaror qabul qilishida hamda xatti-harakatlarini boshqarishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada motivatsiyaning turlari, ularning shaxsiy va ijtimoiy omillar bilan aloqador jihatlari, shuningdek, xulq-atvorga ta’sir etuvchi psixologik mexanizmlar yoritilgan. Shuningdek, turli motivatsion nazariyalar asosida insonning ijobiy yoki salbiy xulq-atvori shakllanishi misollar orqali tushuntirilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, samarali motivatsiya tizimi inson faoliyatining mazmunini boyitadi, xulq-atvorda ijobiy o‘zgarishlar yuzaga kelishiga xizmat qiladi.